het Leesplankje met woordspelletjes en leesoefeningen

€ 11,95
Inclusief belasting
Hoogeveens ‘verbeterde leesplankje’ uit 1910, beter bekend als het ‘Aap Noot Mies’, is weliswaar het bekendste leesplankje maar zeker niet het enige. Wist je bijvoorbeeld dat er een Indisch, Joods, Zuid-Afrikaans en zelfs een Fries
Aantal

 • Gratis verzending vanaf € 40,- Gratis verzending vanaf € 40,-
 • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
 • 30 dagen niet goed geld terug 30 dagen niet goed geld terug
 • Uit voorraad leverbaar Uit voorraad leverbaar
Hoogeveens ‘verbeterde leesplankje’ uit 1910, beter bekend als het ‘Aap Noot Mies’, is weliswaar het bekendste leesplankje maar zeker niet het enige. Wist je bijvoorbeeld dat er een Indisch, Joods, Zuid-Afrikaans en zelfs een Fries leesplankje hebben bestaan? En een leesplankje met het woord gat, waarboven een gat in het plankje geboord was in plaats van een plaatje?

In dit boek staat een overzicht van een aantal bekende en minder bekende leesplankjes met daarnaast leerzame woordoefeningen!

ISBN 978-90-79758-99-9
9789079758999

Specifieke referenties

Nieuw product

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

  Snel bekijken

  het Leesplankje, leren lezen tussen Groningen en Kaapstad

  In 1894 verscheen het eerste officiële leesplankje RAAM-ROOS-NEEF bij de firma Brinkgreve te Deventer. Dit plankje had twee rijen met in totaal vijftien plaatjes, waaronder de woordjes waren vermeld. De afbeelding bij het woord ‘gat’ is een echt

  € 11,95
  Snel bekijken

  het Leesplankje

  Meer dan vijftig jaar lang hebben kinderen op school leren lezen met behulp van het leesplankje AAP-NOOT-MIES. Er is dan ook bijna geen opa of oma te vinden die het plankje met de zeventien plaatjes niet kent.

  € 11,95